Skip to main content
sort og hvitt bilde av yeah yeah yeahs

Yeah Yeah Yeahs

sort og hvitt bilde av yeah yeah yeahs

Idag vil vi introdusere et indie-rock band som kommer fra New York i USA, et band som er kjent som Yeah Yeah Yeahs. Dette bandet fant sammen tilbake i år 2000 og har siden den gangen spilt inn fire studioalbum. Tre av disse albumene ble nominert til “Beste Alternative Album” i Grammy utdelingen, så det er alltid spennende å se hva det neste de finner på vil være.

Fant tonen øyeblikkelig

Det var Brian Chase og Karen O som først møttes av medlemmene i bandet, disse to møttes da de var studenter på Oberlin College i Ohio på slutten av 90-tallet. Chase var på den tiden en jazz-student og kort tid senere flyttet Karen til New York University hvor det skulle vise seg at hun møtte på neste medlemmet i bandet. Der møtte hun nemlig Zinner på en lokal bar og de to fant tonen øyeblikkelig. Samtidig som dette skjedde delte de også leilighet med de som skulle bli medlemmer av bandet Metric. Zinner og Karen O gikk sammen og skapte en duo med navnet Unitard, men det tok ikke lang tid før de bestemte seg for å endre litt på stilen sin.

Det var punk-stilen som Karen O hadde sett på Oberlin College tidligere som var inspirasjonen og etter trommisen deres takket for seg var det klart for at Brian Chase skulle bli en del av bandet. Sammen skrev de en rekke ulike sanger og kort tid senere var de oppvarmingsband for både The White Stripes og The Strokes. I 2002 tok de steget ut i det internasjonale markedet og turnerte i både USA og i Europa sammen med Jon Spencer Blues Explosion og Girls against Boys.

Ett år senere lanserte bandet endelig sitt debut-album med tittelen “Fever to Tell” som fikk fantastisk tilbakemelding av kritikere og solgte over 750 000 kopier verden rundt. Det følgende året utga de sinn første DVD med tittelen “Tell Me hat Rockers to Swallow” med intervjuer, alle deres musikkvideoer og opptak fra konserter.

En suksess som varte

I 2006 var det klart for at deres andre album skulle lanseres, denne fikk tittelen “Show Your Bones”. Det var Karen O som kunne fortelle at denne tittelen forklarer hva som skjer når du stikker fingeren din inn i en stikkontakt. Under mesteparten av 2006 var bandet ute på turne i både Europa og USA. De avsluttet året sitt med å få vite at deres album ble kåret til årets nest beste album av NME magazine. Bandets neste album ble lansert i 2009, denne gangen med tittelen “It’s Blitz”. De beskrev selv albumet som noe annerledes men fortsatt med den klassiske Yeah Yeah Yeahs lyden. Dette albumet inneholdt deres tre singler “Skeletons”, “Zero” og “Heads Will Roll”.

Allerede i 2011 kunne Karen O rapportere at hun hadde jobbet med ny musikk med bandet, så det var mange som var spente på et nytt album. I januar 2013 kunne de bekrefte at et album var på vei og denne ble lansert i april det samme året med tittelen “Mosquito”.

Idag venter vi i spenning på hva det neste vil bli. Men det er ikke noe tvil om at dette bandet som har spilt med både Red Hot Chilli Peppers, The Strokes og Björk har en lys fremtid i vente.

Bandets medlemmer:

– Karen O
– Nick Zinner
– Brian Chase

LATEST POSTS