Skip to main content

Violet Scene

violet scene indierock norge

Violet Scene var et norsk indie-rock gruppe som ble formet i 1995 i våre hovedstad Oslo. Bandet ble uten tvil inspirert av av 80-tallets alternative musikkscene og av band som The Cure og The Smiths. Siden deres mest populære tid som var på slutten av 90-tallet har de blitt til et “cult-band” som gjør det stort spesielt i det amerikanske undergrunn-kulturen.

Melankolsk og energisk 90-talls rock

Lyden som Violet Scene klarte å skape var virkelig helt unik og de ble velkjente for sin opptredener på live show. Iløpet av karrieren sin fikk de blant annet opptre som det oppvarmende bandet for kjente artister som Bluenotes og Brainpool. Da bandet ble formet under det alternative rock-scenen i Oslo på 90-tallet, foregikk mye av moroa på den berømte rockeklubben So What!

Når bandet var klare for å spille inn og produsere deres album med tittelen Pieces gikk derimot ikke alt som det skulle og prosessen ble preget av konflikter som både var personlige og musikalske. Det var spesielt mye problemer mellom Risøy og Lofstad, hvor det hele faktisk endte med at Risøy bestemte seg for å forlate bandet når albumet endelig ble lansert.

Albumet ble likevel godt motatt, spesielt av engelske omtaler, men også av blant annet Aftenposten som beskrev albumet som “britisk indie pop” og fikk 4 i terningkast. Salget av albumet ble derimot påvirket av at Risøy forlot bandet grunnet promoteringen.

I 1999 fikk bandet et nytt medlem, Thor Mosaker som var den nye keyboardisten og bandet satte i gang med å spille inn en EP. Samtidig som dette la de ut på turne i Norge, men igjen oppstod det konflikter, denne gangen mellom Lofstad og Kjetil Bergseth. I 2000 ble det helt stille fra bandet da alle bandmedlemmene bestemte seg for å fortsette med egne prosjekter i andre band.

Bandmedlemmer:

Thor Mosaker – keyboard 1997-2000
Asbjørn Risøy – gitar 1995-1996
Arvid Nordstrand – trommer
Ralf Lofstad – gitar
Jo Espen Bergseth – bass
Kjetil Bergseth – vokalist/gitar

LATEST POSTS