Skip to main content
twenty one pilots indie

Twenty One Pilots

twenty one pilots indie

Idag tar vi for oss et band som har blandet sjangere som alternativ hip hop, indie pop, rock og electro-pop for å skape sin unike lyd. Bandet er Twenty One Pilots, men skrives som regel TWENTY ØNE PILØTS og noen ganger forkortet ned til TØP. Dette er en amerikansk duo som kommer fra Columbos, Ohio og startet opp bandet i 2009. Siden den gangen har de selv lansert to album før de fikk kontrakt hos Fueled by Ramen hvor de i ettertid har utgitt to nye album.

Inspirert av All My Sons av Arthur Miller

Vennegjengen Chris Salih, Nick Thomas og Tyler Joseph ble kjent på skolen og slo seg sammen for å skape bandet i 2009. Det var Joseph som bestemte hva bandet skulle hete etter han studerte All My Sons, et stykke av Arthur Miller. Det handlet om en mann som sendte ut ødelagte flydeler, noe som sørget for at 21 piloter døde under 2. verdenskrig, noe han gjorde til fordel for selskapet hans. Det var dette dilemmaet mellom det enkle valget og det riktige valget som inspirerte Joseph sitt valg av navn til bandet. Det samme året lanserte de sitt aller første album som enkelt og greit het Twenty One Pilots og begynte en turnè i Ohio.

Året etter ga bandet ut to låter som ingen tidligere hadde hørt, men kun på deres SoundCloud konto. Dette var et cover av “Jar of Hearts” av Christina Perri samt en original versjon av “Time to Say Goodbye” av Andres Bocelli og Sarah Brightman. Den 8. mai i 2011 bestemte Salih seg for å forlate bandet, noe Thomas også gjorde bare en måned senere. Joseph som da stod igjen alene fikk med seg Josh Dun som tidligere hadde spilt trommer for House og Heroes.

Det samme året var det allerede klart for lansering av deres andre album “Regional at Best”, det var også dette året de for første gang hadde en opptreden som ble utsolgt. Dette sørget selvsagt for at de fikk mye oppmerksomhet fra en rekke plateselskap som slåss om bandet og det var Atlantic Records som til slutt fikk æren. Dette er det samme selskapet som hadde ansvaret for suksessrike band som Panic! at the Disco og Paramore for å nevne noen. Senere i 2011 gjentok bandet det de gjorde i 2010, nemlig å dele to helt gratis låter som ble delt gjennom nyhetsbrevet deres.

Quiet is Violent

Sommeren i 2012 var det endelig klart for deres debututgivelse etter å ha signert med Fueled by Ramen, noe som var en EP med tittelen Three Songs. Like etter dro de ut på en ny turnè med Walk the Moon og Neon Trees. Når dette var over jobbet de sammen med Greg Wells som var produsenten til både Adele og Katy Perry, for å skape sitt aller første fulle album. Denne ble lansert den 8. januar i 2013 med tittelen Vessel og klatret opp til 21. plass på Billboard 200.

Hopper vi frem i tid et par måneder kunne Fall Out Boy annonsere at det var Twenty One Pilots som skulle bli deres oppvarmingsband på Save Rock and Roll turneen deres. Dette var en turnè sammen med Panic! at the disco. Året etter fortsatte de med en rekke opptredener på ulike musikkfestivaler rundt i landet som Boston Calling, Firefly og Lollapalooza. Ett år senere var det igjen klart for et nytt album, denne gangen “Blurryface” som ble lansert den 16. mars i 2015. Det året vant de “Top Rock Album” under Billboard Music Awards og vant i tillegg “Top Rock Artist”. Dermed var det klart for deres verdensturne som begynte 11. mari i 2015.

Bandets medlemmer:

-Josh Dun – Trommer, trompet, perkusjon og vokaler
-Tyler Joseph – Vokaler, piano, keyboard, synth, bass, trommer, perkusjon og ukulele

LATEST POSTS