Skip to main content

The School

the school

The School er et norsk indie rock band som har ført sammen sjangere som “post-punk” og indie rock for å skape sin helt egen lyd. Bandet kommer fra Trondheim og fant sammen allerede i 2004 hvor de siden den gangen har lansert en EP samt to album. Disse har alle blitt tatt godt imot og de har opparbeidet seg en rekke trofaste fans.

Selv-produsert The School

Allerede i 2006 gikk bandet sammen for å produsere sin helt egen EP som fikk tittelen Madchen. Den ble lansert og ble gjort tilgjengelig kun i de lokale butikkene men ble raskt utsolgt, til og med med kun fire låter på den. Etter dette tok det ikke lang tid før Kong Tiki Records fra Oslo eventuelt oppdaget dette bandet og ville signere de. Det samme året, den 11. september ble derfor deres første album lansert og fikk tittelen Espionage.

For å promotere dette albumet gjorde bandet noe helt unikt ved å legge inn en hemmelig kode som fantes inne i CDen. Med denne koden kunne lyttere få tilgang til en hemmelig nettside hvor en ny låt kunne bli lastet ned. Låten het Killing the Night, men siden 19. mars i 2008 ble nettsiden lagt ned.

Bandet tok sitt neste steg i 2008 hvor de begynte å gjøre seg klare for å spille inn sitt andre album, denne ganegn i Carriage House Studios. Albumet fikk tittelen Destructive Sounds og ble lansert den 8. september i 2008.

Idag består bandet fortsatt av følgende medlemmer:

Thor Inge Hoddevik – Gitar
Karl Martin Hoddevik – Bass
Stig Førde Aarskog – Vokalist & gitar
Puppy – Trommer
Andreas Kj. Elvenes – Keyboard & Vokalist

LATEST POSTS