Skip to main content

Serena-Maneesh

serena maneesh

Serena-Maneesh har etterhvert blitt til et velkjent band rundt i hele Norge, et band som startet opp allerede i 1999. Bandet går under flere ulike sjangere som indie-rock, alternativ rock og noise pop. Bandet henter mye inspirasjon fra band som The Stooges, The Velvet Underground og Stereolab, noe som har gitt dem deres unike lyd.

Et alternativt band fra Oslo

Bandet Serena-Maneesh er satt sammen av et team med musikere som klarer å bidra til bandets lyd og musikkstil på hver sin måte. Det hele er derimot organisert rundt låtskriveren og bandets protagonist Emil Nikolaisen. Bandet ble som nevnt allerede etablert i 1999, men bandet lanserte derimot ikke sitt debut-album før i 2005. Dette var et album som skapte mye spenning rundt seg og ble lansert med tittelen Serena-Maneesh gjennom det norske selskapet HoneyMilk.

Det samme året som deres debut album ble lansert, gikk også det norske vinyl selskapet Hype City inn og lanserte en LP som hadde to eksklusive låter. I tillegg til dette var det et spansk indie selskap med navnet Touchme Records som lanserte deres CD.

I 2006 annonserte bandet at de skulle gå over til Playlouder avdelingen hos Beggars Group, et selskap som er godt etablert i både Europa, Australia og i Nord-Amerika. Senere det året lanserte de derfor en internasjonal versjon av deres album både på CD og LP.

Etter noen år var det klart for et nytt album, et album som fans hadde ventet lenge på. Albumet fikk tittelen Serena Maneesh 2: Abyss in B Minor og ble endelig lansert i mars i 2010. Denne ganen var det selskapet 4AD som stod bak, et velkjent britisk plateselskap.

Bandmedlemmer

Vokalist & Gitar – Emil Nikolaisen
Elektronikk – Ådne Meisfjord

Noen av de tidligere medlemmene er: Eivind Schou, Marcus Forsgren, Hilma Nikolaisen, Tommy Akerholdt, Lina Wallinder og Sondre Tristan Midttun.

LATEST POSTS