Skip to main content

Lukestar

lukestar

Lukestar er et band som dessverre er oppløst nå, men da de hadde mange aktive år i bransjen og ble utrolig populære bestemte vi oss for å likevel ta de med her. Lukestar var et band som var basert i Oslo og startet opp allerede i 1995, men den gangen under navnet Luke Warm. Det tok derimot ikke lang tid før de endret navnet sitt til navnet de beholdt resten av tiden sin som et band, nemlig Lukestar.

Fra Luke Warm til Lukestar

Lukestar hadde noen år i begynnelsen hvor de spilte konserter lokalt og noen andre byer rundt i Norge, men i 2002, 7 år etter bandet ble satt sammen lanserte de sin aller første EP. Den fikk tittelen Code: Distance og kun to år senere var det altså klart for deres debut album som ble lansert i 2004. Dette albumbet fikk tittelen Alpine Unit og ble godt tatt imot av fans og publikum.

I 2004 bestemte bandet seg for at det var klart for et nytt album, altså deres andre som fikk tittelen Lake Toba. Det samme året ble det store forandringer i bandet da to bandmedlemmer ble erstatter med nye medlemmer som hadde erfaringer fra et tidligere band. Det var Even Djønne og Eirik L. Bærulfsen som ble erstattet av Torbjørn Hafnor og Jørgen Larsen som tidligere hadde vært medlemmer i bandet The Spectacle, et hardcore punk band.

Prisutdeling for Lukestar

Det var tydelig at 2008 virkelig skulle bli bandets store år for også i 2008 mottok Lukestar Spellemannprisen i kategorien Rock for deres album Lake Toba. De ble kåret til det beste rock bandet og to år senere var det igjen klart for nytt album. I februar i 2011 lanserte de nemlig sitt tredje album med tittelen Taiga og NRK P3 satt den første singelen fra albumet på A-listen, sangen var Flying Canoes. Dessverre viste det seg at bandet kun holdt sammen ett år til da de ble oppløst i 2012 og spilte sin aller siste konsert på Parkteatret i Oslo den 31. august.

Bandmedlemmer:

Truls Heggero
Yngve Hilmo
Jørgen Larsen
Marius Ergo

LATEST POSTS