Skip to main content

Kråkesølv

kråkesølv band indie

Indie-rock bandet Kråkesølv har blitt velkjent over hele landet, et band som kommer fra Bodø. Bandet startet opp sammen i 2007 med bandmedlemmer som alle kommer fra området og er kjente i musikkscenen i Kulturhuset Gimle samt Rock-Club X. Kråkesølv har kommet langt i musikkarrieren sin og imponerer alltid under deres opptredener.

Fra Kulturhuset Gimle til by:Larm

Bandet sitt aller første opptreden tok selvsagt sted i deres egen hjemby, nemlig Bodø. Konserten var på Kulturhuset Gimle tilbake i 2008, bare noen måneder etter at de først fant sammen og skapte bandet. Dette samme året var det allerede klart for deres demo som inneholdt tre lydspor: Blåe Øya, Hell litervis med sand på timeglasset og Hjørnebrikke. De overrasket ved å legge opp denne demoen på MySpace siden deres samt Plysjbyen Death Metal Distribution for å kunne lastes ned helt gratis. Kort tid etter tok How is Annie Records kontakt og lanserte derfor demoen som en EP.

Bandet ble først kjent rundt i hele Norge takket være NRK P3 sitt velkjente program Urørt og også festivalen by:Larm. Året etter deres EP lansering var det derfor klart for det første albumet som fikk tittelen Trådnøsting, et album som ble nominert til Spellemannsprisen i 2009.

2010 ble også et vellykket år for Kråkesølv da de var det bandet i Norge som spilte mest under festivaler, i tillegg til John Olav Nilsen & Gjengen. Samme året lanserte de også sitt andre album med tittelen Bomtur til Jorda under selskapet Grand Sport Records. Etter dette har de også gitt ut to nye album, ett med tittelen Alle Gode Ting og det nyeste som ble lansert i 2014 med tittlene Kråkesølv. Iløpet av denne perioden ble også trommisen Thomas Litangen erstattet med Jørgen Smådal Larsen.

Bandmedlemmer:
Trommer – Jørgen Smådal Larsen
Bass + vokaler – Petter Waldemar Nohr Unstad
Gitar + vokaler – Fredrik William Olsen
Gitar + vokaler – Kristoffer Magnus Nohr Unstad

En unik holdning mot musikkindustrien

Kråkesølv har i flere anledninger fått mye oppmerksomhet for hvordan de velger å se på musikkindustrien. Blant annet valgte de å legge ut albumet sitt “Trådnøsting” på Pirate Bay for å kunne lastes ned gratis. De valgte også å takke nei til nominasjonen for et Statoil stipend på 800 000 kroner i 2010 da de ikke ville assosieres med “penger skitnet til av oljen”.

LATEST POSTS