Skip to main content

Kings of Convenience

kings of convenience

Det velkjente norske bandet Kings of Convenience er et indie «folk-pop» band, eller rettere sagt en duo som kommer fra Bergen. Bandet har etablert seg godt i musikkbransjen og har etterhvert blitt kjente for sine behagelige og rolige stemmer samt sin delikate musikk som virkelig er helt unik. Begge bandmedlemmene samarbeider om både komponeringen av musikken samt vokalene, noe som også gjør bandet helt spesielt.

Duoen fra Bergen

Begge medlemmene i Kings of Conveinience ble født i 1975 og har kjent hverandre helt siden de møttes på skolen. Allerede i en alder av 16 år spilte de derfor sammen i et band med navnet Skog, den gangen sammen med to andre venner og lanserte en EP. Bandet ble derimot oppløst kort tid etter og det var da duoen ble til.

Det var amerikanske Kindercore som signerte bandet etter å ha sett de under flere europeiske festivaler iløpet av sommeren tilbake i 1999. To år senere lanserte de sitt aller første album, med tittelen Quiet Is the New Loud, et album som ble produsert av produsenten bak Coldplay, nemlig Ken Nelson. Det var ikke noe tvil om bandets store suksess og kort tid etter dette første albumet lanserte de «Versus», noe som var et album fylt med spennende remixer fra deres første utgivelse.

Etter dette gikk det en periode hvor ingen hørte noe mer fra bandet, men plutselig kom de sterkt tilbake i 2004 med albumet «Riot on an Empty Street». Samtidig som dette klatret videoen for låten «I`d Rather Dance With You» opp på MTV sin europeiske liste for beste musikkvideo i 2004.

Tiden etter MTV

Igjen gikk det en periode hvor bandet ble stille igjen før det i 2008 var klart for en rekke konserter rundt i Norge og Sverige som Bodø, Tromsø, Svolvær, Stockholm og Umeå. Etter dette la bandet ut på en stor turne som tok dem til både Europa, Latin-Amerika og Nord-Amerika hvor de spilte store konserter i blant annet Mexico, New York, Detroit, Brazil og Chile.

I 2009 lanserte Kings of Convenience sitt tredje album som fikk tittelen «Declaration of Dependence» og har siden den gang hatt mange konserter både her i landet og andre steder.

LATEST POSTS