Skip to main content

Kid Astray

kidastray band indie

Kid Astray satte allerede igang tilbake i 2010 og det hele startet i vår hovedstad Oslo. Bandet bestod av seks medlemmer som alle kjente hverandre fra videregående. Bandet kommet fra Sandvika og de er utrolig takknemlige idag for at de alle traff hverandre på den samme musikkskolen, et sted hvor de hadde muligheten til å studere musikk på heltid. For gruppen som bestod av seks medlemmer var dette med andre ord en drøm som ble til virkelighet og de kan idag allerede lede seg over sitt første debutalbum som ble lansert i 2015.

Kid Astray – Det er bare begynnelsen

Bandet fikk allerede sitt første gjennombrudd i oktober i 2012, det var nemlig da de vant “Ukens band” på den velkjente radiostasjonen NRK P3. Dette var med deres låt “The Mess”, en låt som ble laget da bandet ville melde se på en demo konkurranse arrangert av festivalen by:Larm. Da de vant hos NRK P3 endte denne sangen opp med å bli spilt i hele 28 uker og ble samtidig spilt av på andre radiostasjoner som Sirius XM radio og Alt Nation.

Året etter var det klart for at de skulle signere en kontrakt med Cosmoc Music hvor de fikk utgitt deres første singel som et signert band, “No Easy Way Out”. Denne sangen ble igjen en hit og spilt på flere av de store norske radiokanalene. I mai i 2014 fikk Kid Astray en flott mulighet, de signerte nemlig en avtale med Bif Life Management, ett av de store navnene i England som også jobber med Bloc Party, Snow Patrol og Scissor Sisters for å nevne noen.

Sommeren det samme året reiste derfor bandet til Machester for å starte innspillingen av deres debut album. Iløpet av denne perioden utga bandet også to singler som kom fra opptakene som ble gjort i Manchester, begge ble igjen spilt på norske radiokanaler. Under ni måneder senere kunne de stolt utgi sitt debut album som fikk tittelen “Home Before the Dark”, denne ble utgitt den 16. mars 2015 i nordiske land og den 15. juni internasjonalt.

LATEST POSTS