Skip to main content

Kakkmaddafakka

kakkmaddafakka indieband

Et nytt band som har dukket opp mer og mer de siste årene er det norske indie rock bandet Kakkmaddafakka. Bandet er basert i Bergen og har iløpet av sin korte tid i bransjen allerede rukket å bli kjent for sitt høye energinivå under deres konserter. Noe annet de har klart å skille seg ut gjennom er deres unike bruk av sosiale medier.

Startet opp av to brødre

Kakkmaddafakka ble startet opp av to unge brødre, Axel og Pål Vindenes som slo seg sammen med et par venner fra skolen, Stian Sævig og Jonas Nielsen. Alle bandmedlemmene hadde allerede gjennomført opplæring i musikk og fikk sin første oppvisning på et lokalt ungdomssenter. Allerede da ble de godt motatt av publikum, noe som gjorde at de bestemte seg for å fortsette med flere live shows rundt i Norge. Det tok derfor ikke lang tid før de lagde sin aller første EP som fikk tittelen: Already Your Favourite EP. Denne ble lansert i 2006 og hadde låten “OOO” på seg.

Året etter var det klart for Kakkmaddafakka sin først LP Down to Earth sin lansering, noe som skjedde den 24. september 2007. Det var ikke noe tvil om at den ble en hit da den havnet på plass 20 på VG lista Topp 30 Album. Plutselig var bandet kjent over hele Norge. Det påfølgende året ble Kakkmaddakka nominert til “Best Norwegian Act” under MTV prisutdelingen, en nominasjon de delte med Karpe Diem, Madcon, Ida Maria og vinnerne Erik og Kriss.

Etter dette har bandet lansert tre nye album, hvor Hest ble lansert i 2011, Six Months is a Lond Time i 2013 og KMF som ble lansert nå i 2016. I mellomtiden har bandet også fått et nytt medlem da en av brødrene (Jonas Nielsen) forlot bandet og ble erstattet av Sebastian Emin Kittelsen.

Bandet har iløpet av årene opparbeidet seg mye erfaring på scenen da de har spilt på en rekke ulike festivaler. Noen av disse er Southside Festival, Eurosonic Festival, Iceland Airwaves, by:Larm og Melt! Festival.

LATEST POSTS