Skip to main content

John Olav Nilsen & Gjengen

johnolavnilsen og gjengen indie band bergen

Idag skal vi ta for oss et band som dessverre er historie, men et band som raskt ble populært rundt i hele Norge og uten tvil klarte å skape musikalsk historie. Bandet det er snakk om er John Olav Nilsen & Gjengen og var et norsk band som hadde sin opprinnelse i Bergen. Bandets frontfigur var selvsagt ingen andre enn John Olav Nilsen selv og var også bandets hoved-vokalist. Bandet holdt sammen og skapte musikk fra 2006 og frem til 2013.

John Olav Nilsen & Gjengen – Diamanter og Kirsebær

Da bandet først fant sammen kom de raskt i gang med å holde konserter en rekke ulike steder i både Bergen og i Vest-Norge, dette var deres første år som band i 2007 og i 2008. Det var også i 2008 at deres sang Diamanter & Kirsebær ble lansert på et samlealbum som fikk tittelen Opplett 2008. Dette albumet ble produsert av selskapet Opplett som Erlend Øye fra Kings of Convenience stod bak. På det samme albumet kunne en også finne musikk fra andre band med opprinnelse i Bergen som Kommode, Lars Vaular, The New Wine, Fjorden Baby! og flere.

Det var tydelig at 2008 virkelig skulle bli deres “breakthrough” år da de fikk varmet opp for det norske rock bandet Fjorden Baby! under en stor konsert i desember 2008. Samtidig som dette ble Gjengen også spilt på NRK sin Urørt porgram på P3 og endte på tredjeplass under kåringen av den beste opptredenen. Året etter fortsatte med fullt program hvor de hadde en opptreden på by:Larm festivalen i oslo og ble en del av plateselskapet Voices Music & Entertainment, også kjent som VM&E.

Det var i 2009, den 14. september at det var klart for at deres debut album skulle lanseres og ble godt tatt imot av kritikere, denne solgte over 15 000 kopier. I 2010 under Spellemansprisen stakk de også av med beste klassisk rock og ble samtidig nominert som beste nykommer i 2009!

To år etter deres debutalbum var det klart for neste album, Det nærmeste du kommer som ble raskt etterfulgt av en EP med tittelen Vinterkarusellen. Dessverre gikk det ikke lang tid før Nilsen selv annonserte at bandet når var historie, noe som skjedde i september 2013.

Det gikk to år etter bandets oppløsning før bandets frontfigur ble dømt for vold, tyveri og besittelse av amfetamin. Han ble dømt til 60 dager i fengsel, men dommen for besittelse ble senere droppet.

Bandmedlemmer gjennom tiden

John Olav Nilsen
Lars Eriksen
Alastair Guilfoyle
Daniel Maranon
Einar Vågenes
Tim Bjerke
Andrew Amorim

LATEST POSTS