Skip to main content

Jim Protector

jim protector

Her har vi et band som spiller musikk innen flere ulike sjanger, et norsk band som ble startet opp tilbake i 2001 i Horten. Siden den gangen har de blitt kjente for sin radiohit “Jim Protectors guide to self pity”, en hit som ble utgitt i 2004. Bandet Jim Protector kan friste med musikk innenfor sjangere som elektronica, alternativ rock og infrie rock for å nevne noe. De overrasker stadig vekk i både sine utgivelser samt live opptredener.

En spennende reise

Jim Protector startet sin spennende reise innen musikkbransjen i 2001 hvor bandmedlemmene Alexander Svanberg og Jarle Nordaas gikk sammen. Det første de produserte som et band var en EP som ble lansert i 2002 med tittelen Half Finished / Half Begun, lansert som en 7″ EP. Denne ble utrolig godt motatt over hele Norge og fikk blant annet utrolig god omtale i to av de største musikk-zines i Norge, nemlig Panorama og Mute.

Etter den gode starten i 2002 gikk det to år før neste EP skulle bli lansert, da var det klart or Jim Protectors guide to self pity. Denne ble produsert av Thomas Ruud, en mann allerede godt kjent fra et annet norsk band “Mohammed”. Senere gikk bandet to nye medlemmer, hvor trommisen Andreas Solem Kjær kom inn i tillegg til gitaristen Stein Ove Eriksen. For øyeblikket studere opptil flere av bandmedlemmene i Trondheim, hvor de har funnet et gammelt lagerrom som de benytter som både studio og øvelses-arena.

Det neste steget

I 2007 var det endelig klart for lanseringen av Jim Protector sitt aller første album. Debutalbumet deres fikk tittelen Shield Down og ble utgitt iløpet av sommeren i 2007. I dette albumet finner man blant annet et spennende prosjekt sammen med legenden Jad Fair samt Ken Stringfellow. Med denne suksessen bandet allerede har hatt ser vi frem til å høre hva deres neste plan vil være.

LATEST POSTS