Skip to main content

Delaware

delaware drammen indie band

Delaware, et band fra Drammen startet opp tilbake i 1994 hvor de på den tiden kalte seg for Beyond. Siden den gangen har de kommet langt og ikke bare byttet bandnavn og musikkstil men også gitt ut opptil flere album som ble og fortsatt er utrolig populære. Det har vært mye som har skjedd innen bandet med både oppturer og nedturer, men de står fortsatt sammen idag og jobber med musikken som de alle elsker.

Startet som Beyond og Hardcore

Når bandet startet opp spilte de punk/hardcore musikk, men dette er en lyd som uten tvil har utviklet seg videre. Den gangen bestod bandet av medlemmene Jørgen Nøvik, Ronny Andreassen, Jon Fredrik Torgersen, Kyrre Bekkelund og Erik Lauritzen. Det tok derimot ikke lang tid før mange av disse ble borte fra bandet for å følge andre prosjekter. Likevel klarte Beyond å utgi deres debutalbum helt selv og solgte på lokale butikker og under konserter, så var fan basen dems allerede i gang med å vokse.

Det var ikke før i 2001 at bandet ble signert til Sony Columbia i Tyskland som også lanserte deres aller første album “…And Everything Remind Me” i 2003. Før dette skjedde vr det enda flere endringer i bandet da Ronny Andreassen forlot bandet og ble erstattet av Morten Ødegaard Skaret. Som følge av lanseringen dro bandet på en turne i Europa og forlot i ettertid Sony da de ikke var fornøyde med samarbeidet.

Siden 2006 fant Delaware sitt nye samarbeid, nemlig Strangeways, et selskap som også holder til i Tyskland. Deres andre album “Lost in the Beauty of Innocence” ble spilt inn i deres øvelokaler i Drammen og ga albumet en helt ny lyd. Vi ser frem til å høre hva det neste som dukker opp vil være.

LATEST POSTS