Skip to main content

Bigbang

bigbang indierock

Er det en band som folk flest i Norge har hørt om så er det Bigbang, et indie-rock band som har blitt beskrevet som norges aller beste live band! Bandet er ledet av frontmannen Øystein Greni mens resten av bandmedlemmene stadig vekk har blitt byttet ut. Noe som gjør bandet ganske unikt i Norge er at alle låtene er skrevet på engelsk, noe som kanskje kan være en av grunnene til deres store suksess.

Bigbang – Girl in Oslo

Allerede som ung visste Øystein Greni at han var ment til å skape musikk inpirert av band som Led Zeppelin, Curtis Mayfield, Jimi Hendrix og også hans egen far, Thor S. Greni. Da Øystein Greni også var en del av skateboarder miljøet ble han også påvirket og inspirert av band som Dinosaur Jr. og The Jam.

I 1992 ble Bigbang skapt og den gangen fikk Greni følge av Erik Tresselt samt Christer Engen og de dro på sin første turne i USA allerede i 1993. To år senere var det klart for deres første album som fikk tittelen Waxed. To år etter dette forlot derimot Engen bandet til fordel for bandet Turbonegro og ble dermed erstattet av Martin Horntveth hvor de sammen utga singelen How Do You Do. Igjen var det foradringer i bandet da Horntveth forlot bandet og ble denne gangen byttet ut med Kristian Syvertsen. Igjen varte dette kun i noen måneder før det ble et nytt bytte og Olaf Olsen ble en del av bandet. Samtidig forlot også bassisten Tesselt bandet og Nikolai Eilertsen kom inn i bildet.

Det var i år 2000 at den kommersielle suksessen for Bigbang startet opp med deres album Clounds Rolling By, albumet som inneholdt sangen Girl In Oslo. Etter dette var det igjen flere bytter i gruppen med gamle medlemmer som kom tilbake og noen nye som dukket opp sånn som Jarle Bernhoft.

Til nå har bandet utgitt hele ni album hvor den nyeste ble lansert i 2013 med tittelen The Oslo Bowl.

Bandmedlemmer idag:

-Øystein Greni
-Nikolai Eilertsen
-Olaf Olsen

LATEST POSTS