Skip to main content

Arcade Fire

arcade fire

Arcade Fire er det kanadiske bandet vi skal ta for oss idag, et indie rock band som er basert i Montreal i Quebec. Bandet har en ganske unik detalj ved seg og det er at i bandet finnes et gift par som spiller sammen, samt den yngre broren til mannen. Hadde det ikke vært for de siste tre medlemmene hadde dette vært et rent familieband. Dette bandet begynte sin reise innen musikkens verden i 2001 og har idag blitt et verdenskjent populært band med en rekke hits.

Et band som alltid fyller salen

Som nevnt allerede ble dette bandet startet opp tilbake i 2001 av Win Butler og Josh Deu, det var etter de møtes på Philips Exeter Academy hvor de begge var studenter. De begynte også på samme universitet og det var der deres musikalske interesse og ideer virkelig begynte å vokse og blomstre. De bestemte seg for å begynne å øve på sitt materiale hvor de møtte på Regine Chassagne, en annen musikkstudent som ville bli med. Disse tre spilte sammen inn et sett med demoer og begynte raskt å opptre live i slutten av 2001. På den tiden bestod bandet av Chassagne, Butler, Deu, Alan Lavian, Dane Mills, Brendan Reed og Tim Kyle.

Det originale bandet begynte derimot å gå fra hverandre allerede iløpet av sommeren 2002 på grunn av uenigheter mellom Butler og Myles Broscoe, noe som endte med at sistnevnte forlot bandet. Det tok derimot ikke lang tid før Richard Reed Parry ble erstatningen og kort tid etter var det Joshua Deu som forlot bandet for å fortsette sine studier. Iløpet av vinteren i 2003 var det mer dramatikk i vente for bandet da Reed forlot bandet under en konsert som ble holdt i på Montreal sitt Casa del Popolo. Det var her broren til Butler, William Butler, kom inn i bildet sammen med Tim Kingsbury og de fortsatte ved å promotere deres EP med tittelen Arcade Fire.

Deres album Funeral ble lansert i september i 2004 og ble godt tatt imot verden rundt da den dukket opp på en rekke topp 10 lister og MTV2 2005 omtalen som kåret den som årets album. Det ble også Arcade Fire sitt plateselskap “Merge Records” sitt bestselgende album noensinne. Dermed satte bandet ut på turne og ble booket inn i en rekke små arenaer, men på grunn av stor interesse måtte disse endres til større arenaer og turneen fortsatte til midten av 2005 hvor de besøkte både USA, Europa og Canada samt festivaler i andre deler av verden. Etter dette gikk det bare oppover for bandet hvor de dukket opp på Late Show with David Letterman, Top of the Pops og opptrådde verden rundt. De fortsatte sin suksess ved å åpne for tre av U2 sine konserter under turneen i 2005 og 2006 og både albumet Funeral samt singelen Cold Wind ble nominert under Grammy utdelingen.

Klart for et nytt album

I 2006 var det klart for nye prosjekter og et helt nytt album, men mellom albumet Funeral og innspillingen av neste album bestemte bandet seg for å kjøpe en kirke i den lille Quebec byen Farnham. Denne brukte de mesteparten av året 2006 på å bygge om til et studio. Dermed kunne de virkelig fokusere på sitt neste album og det første sport ble utgitt i desember 2006 med tittelen Intervention, kort tid etter fulgte en ny sang og i mars i 2007 ble hele albumbet Neon Bible endelig lansert.

I 2007 dukket Arcade Fire opp på Saturday Night Live for aller første gang hvor de fremførte Intervention og Keep the Car Running. Turneen for Neon Bible albumet fortsatte helt ut i september i 2007 og fortsatte etter dette med opptredener i både Europa og Nord-Amerika og avsluttet sin turne først etter 122 opptredener i 19 forskjellige land.

Spoler vi frem til 2010 var det klart for nok et nytt album, denne gangen The Suburbs som ble lansert i august. Dette albumet debuterte på førsteplass på Billboard 200 i USA og var også på førsteplassen i England og Canada. Det følgende året ble de nominert i tre ulike kategorier i Grammy Awards og vant i den ene kategorien som var Årets Album. I ettertid har Arcade Fire lansert sitt fjerde album i 2013 og har hatt en rekke pågående prosjekter siden den gang. Dette er et band som alltid finner på nye og spennende prosjekter og skuffer aldri sine fans i sine opptredener.

Bandmedlemmer:

Win Butler – Vokaler, gitar, bass, mandolin, keyboard
Regine Chassagne – Vokaler, trommer, piano, keyboard
Richard Reed Patry – Gitar, bass, keyboard, piano, synth, trommer
William Butler – Synth, bass, gitar, sitar, klarinett
Tim Kingsbury – Bass, gitar, keyboard
Jeremy Gara – Trommer, gitar, keyboard

LATEST POSTS