Skip to main content
alabama shakes

Alabama Shakes

alabama shakes

Vi elsker å oppdage nye band og dele våre oppdagelser med lesere, for selv om dette bandet ikke er noe nytt band er det kanskje en del som ikke har hørt om de tidligere. Alabama Shakes har nemlig vært tilstede helt siden 2009 hvor de startet karrieren sin ute på turne og ved å opptre på barer og klubber. Bandet er satt sammen av flere personer som alle vokste opp med en musikalsk interesse fra tidlig av og vi er iallfall glade for at de fant sammen og skapte dette fantastiske bandet som tilbyr en blanding av blues-rock, soul og mye mer.

Blues rock fra Alabama

Brittany Howard som står for bandets vokaler og gitarspilling oppdaget tidlig hennes interesse for musikk. Hun fylte opp notatbøker med tekster til låter og hun er selvlært i både bass, gitar og trommer. Når hun gikk på ungdomsskolen møtte hun Heath Fogg da han spilte gitar på fester som ble holdt privat, ikke så lang tid etter møtte hos Zac Cockrell og det tok ikke lang tid før de begynte å tilbringe mye tid sammen. Da begynte raskt å lage musikk sammen og etter å ha gått ut fra ungdomsskolen inviterte Howard til ukentlige spillsesjoner. Det var da Steve Johnson som hadde hørt Howard synge på en fest tidligere ble med på de ukentlige øvelsene og ble dermed en del av gruppen.

I 2009 var det klart for gruppens aller første liveopptreden men var den gangen kjent som “The Shakes”. Det var et band som het Tuco`s Pistol som inviterte gruppen til å varme opp for dem og deres opptreden inkluderte sanger fra bås AC/DC og Led Zeppelin. Iløpet av deres tidlige år som et band hadde de opptredener i helgene på ulike sportsbarer i lokalområdet. Samtidig som dette begynte de å spille inn deres debutalbum og stod selv for alle utgifter. Deres aller første gjennombrudd kom da Justin Gage fant et bilde av Howard som hadde opptreden på nett og bestemte seg for å kontakte bandet. Etter dette publiserte han en av deres sanger, “You Ain`t Alone” på hans musikkblogg i 2011. Innen neste dag hadde bandet fått mengder med tilbud fra plateselskap. Det endte med at de inngikk en avtale med ATO Records og det var da “Alabama” ble lagt til navnet deres.

Alabama Shakes blir verdenskjent

Deres aller første fulle album ble lansert i 2012 med tittelen Boys & Girls og klatret seg oppover til 8. plass. Etter at de dro ut på en Europa turne så varmet de opp for Jack White og hadde opptredener på store musikkfestivaler som Bonnaroo, Sasquatch og Lollapalooza. Fra dette albumet var det singelen “Hold On” som ble en enorm radiohit og ble kalt for årets beste låt av selveste Rolling Stone. Derfra fortsatte det bare å gå oppover da de mottok Grammy Awards for både beste nye artist og beste rock opptreden i 2013 for “Hold On” singelen.

Bandet var klare til å begynne innspillingen av deres andre album ved slutten av 2013 hvor bandet underveis hørte på alt innen musikk for å hente sin inspirasjon. De tilbragte over et år i studio med ingen plan for når det hele skulle være klart, de hadde nemlig ikke hatt tid til å skrive noen nye låter på grunn av turneen de hadde vært på. Det andre albumet ble derfor ikke utgitt før april i 2015 med tittelen “Sound & Color” og gikk rett til toppen på Billboard 200 i USA. Dette albumet sørget igjen for at bandet mottok hele tre Grammy Awards, noe som inkluderte beste alternative album.

Bandets medlemmer:

-Brittany Howard – vokaler og gitar
-Zac Cockrell – bass
-Heath Fogg – gitar og vokaler
-Steve Johnson – trommer, vokaler og perkusjon

LATEST POSTS